A huminsav a természet ajándékai

A huminanyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban keletkeznek. A természetes huminsav és fulvosav legalább 70 féle ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Érdemes megjegyezni, hogy a világ legjobb minőségű, legtisztább huminanyag lerakódása Magyarországon található. A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, a modern tudomány is elsimerte.

Huminiqum huminsav alapú készítmény

A huminsav feladata

A huminsav hatását a sejtekre, az enzimekre, a szabadgyökökre és az ásványi anyagok „szállítására” a szakirodalom dokumentálja. Mivel a huminsavak kötéseket képeznek a fémionokkal, ugyancsak felelnek az aminosavakkal, peptidekkel, szénhidrátokkal és szteroidokkal történő komplexképzésért is. A huminsavak felelősek a szövetekben történő egyes folyamatokért, pl. a nehézfémek eltávolításáért, antioxidáns és antikoaguláns, antimutagén tevékenységért, amely igen fontos számunkra. A huminsavak elősegítik az úgynevezett endokrinrendszert, más szóval a belső elválasztású mirigyek működését, ezáltal is ellenállóbba téve a szervezet a külső támadások, betegségek ellen.

A huminsav tulajdonságai

A Huminiqumban található huminsavak külsőleges felhasználás esetén jelentős a huminsavak gyulladáscsökkentő, fájdalomcsökkentő, vérkeringés serkentő, antireumatikus, fertőtlenítő, gombaölő, vírusok szaporodását és rákos daganatok kifejlődését gátló hatása.

Huminiqum huminsav alapú készítmény

A belsőleges szedés esetén, a huminsavak kiemelten fontos szerepe van a betegségek, főleg az anyagcsere problémák megelőzésében, gyomor- és bélrendszeri panaszok, mint savtúltengés, hasmenés, gyomorfekély, dizentéria, gyomor- és bélfertőzések, vastagbélgyulladás kezelésében. Általános méregtelenítésre ugyanúgy alkalmazhatók, mint bakteriális vagy vírusos fertőzések ellen.